Olen nainen, joka kadotti itsensä huonon parisuhteen aikana ja sen jälkeen. Suhde muutti minut ihmiseksi, joka ja jota en ole. En oikein ymmärtänyt edes, että kadotin itseni, kunnes lähimmät ystäväni sanoivat, että en ole minä. Aurinkoinen, hymyilevä, rempseä, iloinen, itseensä ylpeydellä kantava nainen. Olin kaikkea muuta.

Projektiin mukaan pääsy oli kuin lottovoitto. Oman itsensä näkeminen taas arvokkaana, hyvänä ja täydellisenä sellaisena kuin on, sai ymmärtämään, että minussa itsessäni ei ole mitään vikaa. Vaikka heittäydyin ja halusin tulla nähdyksi ilman meikkiä, ilman sitä, että kadottaisin kehoni vaatteiden alle, olin silti ylpeä itsestäni, että tein sen. En suinkaan ollut mukavuusalueellani, vaan kaikkea muuta. Mutta eikö sitä niin sanota, että epämukavuusalueelle meneminen kasvattaa ja vahvistaa.

Oli voimaannuttavaa, jopa terapeuttista heittää vaatteet pois ja nähdä omat kuvat jälkikäteen. Toki en voi kieltää, etteikö ensin olisi tullut inho, jonka jälkeen järkytys että tollaiseltako näytän. Mutta kun selasin kuvia uudelleen ja uudelleen, aloin pitää niistä. Rohkeimpaan kuvaan suorastaan ihastuin ja koen, että se kuva, joka esillekin päätyi, on se kuva, jonka myötä näin itseni taas naisena, täydellisenä virheineni. Jos en jollekin kelpaa tällaisena, se ei ole tarkoitettu.

Usein myös tullaan tuomituksi sen perusteella, mille me näytetään. Yhteiskunta on luonut kovat paineet ulkonäölle, jota joskus jopa stereotyyppisesti halutaan matkia. Kauneus on muutakin kuin pintaa. Se on sitä syvyyttä, jota löytyy katseesta. Se on sitä luonnetta, joka tekee meistä jokaisesta persoonan. Se on persoonan ja ulkonäön summa, joka tekee meistä yksilöllisen.

Haluaisin sanoa kaikille tytöille ja naisille, että mitä tahansa muut sanoisivat, olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet. ❤  Olet täydellinen omana itsenäsi eikä sinun tarvitse olla yhtään enempää eikä vähempää. Sinun ei tarvitse olla laihempi tai lihavampi. Lihaksikkaampi. Sinun ei tarvitse näyttää some vaikuttajilta eikä keneltäkään muulta. Koska olet juuri sinä, ei ole toista sellaista kuin sinä olet, ja se on sinun supervoimasi.

Itse olen taas oppinut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Kaikkine raskausarpineni, selluliitteineni, liikakiloineni. En suinkaan ole täydellinen, mutta toivoisin vielä joku päivä voivani olla jollekin täydellinen. Toivoisin, että joku katsoo minua niinkuin olisi voittanut lotossa. Koska ansaitsen sen.
Niin ansaitset sinäkin. Kaiken sen mistä haaveilet. Ja vielä vähän enemmän. ❤

Ole rohkea, tee asioita, jotka sinusta tuntuu hyvälle, älä tee asioita vaan koska joku toinen sanoo. Tai jätä tekemättä sen takia koska mietit mitä muut ajattelevat. Elämä on lyhyt ja meillä on vain yksi sellainen, joten eletään täysillä, sellaisina kuin me ollaan ja hyväksytään kaikki muutkin sellaisina kuin ovat. ❤

Elina Pynnönen