Olen 70-vuotias Helena NAINEN, vaimo, äiti ja isoäiti. Olen harrastanut balettia n 15 vuotta. Baletin kautta olen saanut hoitaa kehoani sekä henkisesti että fyysisesti. Se on antanut minulle varmuutta ja voimaa oppia tuntemaan oman kehoni vahvuudet ja heikkoudet sekä viestittämään ikäisilleni ja nuoremmillekin kanssasisarille, että voit harrastaa ja tehdä asioita juuri sen ikäisenä tai kokoisena kuin olet.

Iloitsin kuvauspyynnöstä, minua ei ole koskaan tarvinnut isommin houkutella mukaan, olin nytkin valmis kuin ”lukkari sotaan”.

Oman kehoni hyväksyminen on vienyt monta vuosikymmentä, nuoruudessa saadut ”arvet” ovat alkaneet parantua vasta keski-iän saavutettua, helppoa se ei ole ollut. Vaikka olen läpi elämänpolkuni ollut omalla tavallani vahva valitsemaan ja tekemään omia valintoja ja tuomaan oman persoonani juuri sellaisena kuin olen. Tänä päivänä olen kuitenkin armollisempi ja hyväksymään omat puutteeni kehossani ja näkemään myös sen kauneuden.

Kuvissa näen juuri sellaisen minän kuin haluan sen välittyvän katsojille. Ajatukseni oli kuvasten jälkeen voimakas tyytyväisyys, edes pieni tihkusade ei lannistanut tunnelmaa. Näen itseni rohkeana, juuri sellaisena kun haluan olla, kuvien katsominen on minulle voimaantuttavaa, helppoakin.

Minulle naiseus on kokonaisuus, kehon ja mielen tasapaino, oman kehonsa arvostaminen ja sen hyväksyminen. Olen löytänyt vahvan ikääntyvän minäni, jolle on annettu paljon rakkautta ja voimaa kohdata oma kokonaisuuteni. Viestini on toisille naisille ja tytöille, uskaltakaa olla juuri sellaisia kuin olette, se voi olla välillä raskasta, mutta se myös paljon voimaa antavaa.